Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Apr 20, 2020

Det finns många sätt sända live, från mobilen/datorns webbkamera direkt i Facebook eller via tjänster som Zoom, Streamyard mfl. eller så kan man köra via programvaror som OBS studio (open source).

Idag visade vi ett kommersiellt verktyg som heter Ecamm Live. P.O. har köpt deras Pro-version (20 USD/månad) men det finns versioner från USD 12/mån.

Eftersom Ecamm fungerar med Skype kopplade vi upp dels Lena och så hoppade Joakim Jardenberg in i samtalet efter en stund. Stunden blev lite längre än tänkt från början eftersom P.O. hade ett föråldrad Skype-id till Jocke, men det blev till slut en trepartskonversation och alla var med på bild på Facebook. 

Lena fick till uppgift att pausprata medan P.O. tog hand om tekniken, och då tog hon upp det här med att det numera finns över en miljon podcasts på Apple Podcast

I början av avsnittet pratade Lena om att hon har löst en licens för Zoom och spelar numera in sina intervjuer den vägen. Här ligger länkar till hur man ställer in Zoom för de som intresserar sig för instruktioner:

Glöm inte recensera avsnittet på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify och/eller Podchaser för vi älskar feedback!