Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Dec 30, 2019

Välkommen till avsnitt 44 där vi går igenom en massa saker som har att göra med podcaststatistik. Lena har gjort en mall för hur man kan hålla koll på hur många nedladdningar man har per månad (länk till mall) och hur många som laddar ner per avsnitt (länk). 

Allt detta måste man ha koll på om man vill kunna förstå vad lyssnarna gillar, vad de vill ha mer eller mindre av och hur ens podd utvecklar sig. Det är lika bra att göra detta från början för annars blir det ett himla jobb att göra det när man "behöver" det, tex om man skulle få en sponsor eller annonsör som vill veta.

Vi pratar också om den statistik som Libsyn delar i sin podd "The Feed", hur många som laddar ner från olika länder och hur uppmuntrande det är att veta att om man bara har 126 nedladdningar per avsnitt 45 dagar efter release så är man bättre än genomsnittet! 

---

Inspelad på två ställen i en så kallad double ender med följande utrustning:
Hos Lena (i en garderob):
Mikrofon - Samson Q2UInspelare - Zoom H6
Hos P.O. (i hans hemmastudio):
Mikrofon - Røde NT1-A
Inspelare - Rødecaster Pro
Under inspelningen hade vi skypekontakt, men ljudet som du hör är alltså inspelat med utrustningen ovan. Vill du veta mer om hur man kan spela in på distans så har vi gjort ett helt avsnitt om detta och även en uppdatering.
De två filerna har redigerats varsamt i Hindenburg.