Preview Mode Links will not work in preview mode

Funderar du på att starta en podd? Kanske har ni pratat om hur ni skulle kunna starta en podd på jobbet? Eller är du som vi, har hållit på ett tag och inser att det finns en hel del kvar att lära sig?

I Podgeek kommer vi att utforska så många aspekter av poddande som vi kan komma på.

Lena Göthberg och Per Olof Arnäs

Podchaser - Podgeek

Feb 24, 2020

P.O. ber Lena lyssna på tre av hans absoluta favoritpoddar. Fokus för dagens avsnitt är de olika format som de tre poddarna har. Vad kan man som poddare lära sig av andra, och vad har Karate Kid med saken att göra? 

Poddarna som vi analyserar är:


Feb 10, 2020

Vi gjorde en livesändning via Facebook, från P-O:s arbetsplats på Chalmers, väldigt nära där knytkonferensen #PodCoast2020 kommer att gå av stapeln 13-14 mars, 2020. Vi pratar massor om PodCoast i det här avsnittet för det ser vi så mycket fram emot! 

P-O testar sin nya fina kamera som är gjord för...


Jan 27, 2020

Kerstin Önnebo som har Skrivarpodden satsade högt och skrev till hej@podgeek.se och berättade att hon gärna ville vara gäst i #Podgeek 

Sagt och gjort, Lena & Kerstin gjorde en "double ender" och hade ett spännande samtal om att vara podcastare och konstaterar också att det är stor skillnad i vad en podd...


Jan 13, 2020

Hur är det nu? Behöver din podcast en egen hemsida? Räcker det inte med att du finns i podcastapparna därute? 

P.O. har precis bytt tema på sin hemsida till Tusant. Lena måste byta inom kort, men på Podgeek har vi kört på den enkla sidan som erbjudas av Libsyn.

Vad behöver man tänka på? Kostnader?...


Dec 30, 2019

Välkommen till avsnitt 44 där vi går igenom en massa saker som har att göra med podcaststatistik. Lena har gjort en mall för hur man kan hålla koll på hur många nedladdningar man har per månad (länk till mall) och hur många som laddar ner per avsnitt (länk). 

Allt detta måste man ha koll på om man vill...